Om rundvisningerne

Om rundvisningerne

Digtere dør, men deres historie og digte lever videre

Gadedigteren låner de døde poeter sin stemme, mod at de til gengæld låner ham deres vers

Booking:

Rundvisninger på Assistens Kirkegården med gadedigteren Christian Kronman kan aftales enten over mail kronman@gadedigteren.dk eller på mobil 24 84 14 69

Grupperundvisninger:

“Digterruten” (1 ½ time) eller “Kærlighedssruten”
(1 ½ time) eller på den “Den store tur” (2 timer) koster 1.000 kr. på hverdage og 1.500 kr. i weekenden.

For skoleklasser er prisen 600 kr.

Guided tours in English 1.500 kr.

Søndagsrundvisningerne:

Hver søndag kl. 14.00 i sæsonen fra februar- november er der en åben rundvisning i Gadedigterens regi. Udgangspunkt er hver gang Kapelpladsen, Kapelvej 4 (der er ikke adgang til Kapellet).

Der kan ikke bookes billetter forud til de åbne søndagsture. Man møder bare op. Det koster pr. person 75 kr., som betales ved turens begyndelse. Mobilepay haves.

Første søndagsrundvisning sker søndag d. 5. juli 2020 kl.14.00.

Digterruten

Genoplev de døde poeters gyldne øjeblikke

På Assistens mødes vi, der har tiden for os, med dem for hvem den er gået, men som, inden det kom så vidt, nåede at gribe et gyldent øjeblik og række det videre til os i dag i form af et digt. Under vandringen i den rigt varierede natur fortæller Christian Kronman bl.a. om angsten i 1700-tallet for at sjælen skulle fare vild, hvis man blev begravet på Assistens, om Guldalderen fra 1800-1850 som støbeske for dannelsen af en ny dansk selvforståelse, om Niels Bohr, der åbnede døren på klem ind til den virkelige virkelighed, og så selvfølgelig også om de mange spændende digterskæbner derude. Christian Kronman reciterer med vanlig professionalisme af deres digte.

Kærlighedsruten

Af alle verdenslitteraturens hovedtemaer er kærligheden ubestridt dét, der er skrevet mest om.

De døde poeter på Assistens sang selvfølgelig også med i det kor, og det var ikke småting, de havde på hjerte. Hør om Dan Turèlls betagelse af sin sovende hustrus krop, Jens August Schades karske begejstring for sin opfindsomme muses erotiske hitte-på-som-hed, om H. C. Andersen som fortvivlet elsker med italiensk temperament, om den tragiske muse, Ingeborg Stuckenberg, som i tidens ånd var henvist til at udgive sine digte i sin digtermands navn, og som til sidst forlod både ham og deres to drenge for at realisere sig selv som kunstner i den nye verden, dvs. New Zealand.

Den store tur på Assistens

Den kollektive stuearrest under corona krisen tvang mange af os til at opfinde alternative flugtveje for at få rendt noget af al den ophobede energi af os. For Gadedigteren blev Assistens megt naturligt hans foretrukne strejfer område. Det førte ham ad nye ruter helt ud i hjørnerne af den helt utroligt smukke, blomstrende og syrenduftende kirkegård og forbi interessante grave, han ellers aldrig nåede omkring. Fx Master Fatman siddende som Buddha, digteren Naja Marie Aidts grav til sønnen Carl, der omkom under tragiske omstændigheder efter at have spist svampe, og digterne Lean Nielsen og Michael Strunge.
Hvor Gadedigterens øvrige ture varer 1½ timer, varer” Den store tur på Assistens” 2 timer, og den er ikke kun beregnet på at I får en masse go’e historier til hovedet, men også go’ motion til resten af kroppen, for her skal der ind imellem virkelig gås til! På denne tur ta’r vi ikke tiden så nøje, så hvis I har lyst til at medbringe en eller anden form for forfriskning, gør vi holdt midtvejs, så I også kan nyde den.