Bestil en rundvisning på Assistens

Digtere dør, men deres historie og digte lever videre

Der er i sæsonen fra marts til oktober rundvisning på Assistens hver søndag kl. 14.00.

Du kan enten komme med Christian Kronman på ”Digterruten” eller ”Kærlighedsruten”, eller med kulturvejleder Christoffer Jørgensen en tur i ”Den fortællende Have”.

Se med hvem og hvornår på Kulturcentrets hjemmeside
www.assistens.dk

Billetter á 50 kr. købes i døren forud for rundvisningen. Mobilepay haves. Vi mødes på adressen Kapelpladsen, Kapelvej 4, 2200 København N

Udover søndagsrundvisningerne i sæsonen, hvor billet købes på dagen i døren, kan rundvisninger bookes hele året af både private, skoler, erhverv m.m..

Digterruten

Genoplev de døde poeters gyldne øjeblikke

På Assistens mødes vi, der har tiden for os, med dem for hvem den er gået, men som, inden det kom så vidt, nåede at gribe et gyldent øjeblik og række det videre til os i dag i form af et digt. Under vandringen i den rigt varierede natur fortæller Christian Kronman bl.a. om angsten i 1700-tallet for at sjælen skulle fare vild, hvis man blev begravet på Assistens, om Guldalderen fra 1800-1850 som støbeske for dannelsen af en ny dansk selvforståelse, om Niels Bohr, der åbnede døren på klem ind til den virkelige virkelighed, og så selvfølgelig også om de mange spændende digterskæbner derude. Christian Kronman reciterer med vanlig professionalisme af deres digte.

Kærlighedsruten

Af alle verdenslitteraturens hovedtemaer er kærligheden ubestridt dét, der er skrevet mest om.

De døde poeter på Assistens sang selvfølgelig også med i det kor, og det var ikke småting, de havde på hjerte. Hør om Dan Turèlls betagelse af sin sovende hustrus krop, Jens August Schades karske begejstring for sin opfindsomme muses erotiske hitte-på-som-hed, om H. C. Andersen som fortvivlet elsker med italiensk temperament, om den tragiske muse, Ingeborg Stuckenberg, som i tidens ånd var henvist til at udgive sine digte i sin digtermands navn, og som til sidst forlod både ham og deres to drenge for at realisere sig selv som kunstner i den nye verden, dvs. New Zealand.