I en strøm af levende fortælling kommer vi omkring mange af de personligheder, som gennem mere end 250 år har sat deres præg på udviklingen i Danmark, og i visse tilfælde også på hele verden. Metrostationen Nørrebros Runddel frembyder det ideelle udgangspunkt, her hvor gammelt og nyt mødes. Jeg bruger bygningen til indledningsvist at fortælle lidt om den gamle, historiske kirkegård, som vi nu vil betræde. Ja, faktisk allerede har betrådt. For inden Metroen kom, var området jo en del af Assistens. Den højtprofilerede nutid har generobret terræn fra erindringens fortællende have, som vi nu vil begive os ind i.
Eleverne behøver ingen særlige forkundskaber for at få noget ud af turen. Men hvis der skulle være digterspirer iblandt, opfordres de hermed til at medbringe en kuglepen, som de kan stikke i jorden til opladning og senere afhentning på Dan Turèlls grav. Den vil ikke stå alene. Og så kan jeg da allerede nu røbe, at H. C. Andersens grav rummer en gåde. Det kunne være sjovt, hvis eleverne kunne finde ud af, hvad den går ud på. Et lille spor kunne være, at vores store digter ikke er alene i sin grav.
Udgangspunkt er som nævnt ved opgangen fra Metro Stationen, Nørrebros Runddel. Ovennævnte rundvisning er tilrettelagt med henblik på 5. klassetrin og opefter. Gymnasielever kan dog overveje, om de måske hellere skal vælge Digterruten. Det skal så bare aftales på forhånd, da de to ture har forskelligt udgangspunkt. Prisen er den samme, da det jo er i undervisningssammenhæng.