Referencer

Referencer

”Som skuespiller og instruktør har jeg i forskellige sammenhænge, især i forbindelse med formidling af lyrik, arbejdet intenst med Christian. Jeg har passet MEGET PÅ ikke at gå ind i den fine fortællerpersonlighed, han er. Jeg vil ønske at mange må få oplevelsen af at møde ham live!”
               
Bent Conradi
”Christian Kronman har igennem en årrække givet liv og mæle til nogle af Assistens Kirkegårds mange afdøde poeter med omvisningen "Digterruten" og den nu tilkomne ”Kærlighedsruten”. Det gør han med et altid smittende engagement og en stor indlevelse. I en række foredrag i Kulturcentret ASSISTENS har Christian Kronman taget fat i et par store forfatterskaber - og behandlet dem biografisk. Med Christian som formidler har H.C. Andersen, Søren Aabye Kierkegaard og Jens August Schade fået et helt nyt publikum. Christians egen forfattervirksomhed og digternerve er måske det, der gør oplevelsen særlig autentisk.”

Centerleder Gitte Lunding
Kulturcentret ASSISTENS
”Det var næppe et tilfælde at det var Christian Kronman, der fik mine øjne og ører op for poesien. Eller at alle i familien ved hvem vi mener, når én siger ”Digteren”. Mere poetisk sjæl, mere levende og integreret mand til at dele de gamle digteres ord, findes næppe i Danmark. Dertil kommer hans talent for at smelte stemninger ud af det blå. Når du sidder dér, klar til at opleve ham oppe på scenen, så kig dig diskret omkring. Bliv ikke forbavset over at se Schade kærtegne sit glas med de berømte fine hænder, Kirkegaard læne sig frem med hagen på håndtaget af sin nyeste spanskrørsstok fra samlingen, Kingo skubbe til Stuckenberg for at få et bedre kig til scenen.”
Historiefortæller Kasper Sørensen
BestTellers og Fortællekunsten
”Jeg kender ikke ret mange, der så underholdende og medrivende som Christian forstår at formidle et ellers vanskeligt tilgængeligt stof og gøre det vedkommende for et bredt publikum uden særlige forudsætninger. Under min ledelse af H.O.F. Daghøjskolen på Frederiksberg stod Christian for etableringen af hovedparten af undervisningen på et af skolens mest populære kurser, nemlig Skriveværkstedet, hvor han gennemgik samtlige genrer fra journalistik over prosa og lyrik til dramatik – alle sammen områder han selv har arbejdet med.”

   
Debbie M. Kronsted
MKM og S.P. Systemisk Coach
”At hyre Christian Kronman til et foredrag er en garanti for, at få en fabelagtig storyteller, der har sin egen helt personlige tilgang til stoffet. Hvad enten foredraget handler om Sophus Claussen, Thomas Kingo, Jens August Schade - eller et andet af Christians mange emner - kan man være sikker på begejstring hos tilhørerne. Christian formår at løfte tilhørerne ud af hverdagens trummerum, inspirere dem og stemme sindet. Herligt at opleve, hvordan publikums ansigtstræk mildnes og glattes ud, når han med sin smittende begejstring formidler stoffet.”
Mari-Ann Blok, journalist
kulturentrepreneur hos FOF Gentofte
Kære Christian, Tusind tak for en blændende performance - og tilmed med en halsbrækkende entre. Du vakte stor begejstring - og den strakte sig ud over hele aftenen på Kontiki.

     
Søren Lybecker
VL gruppe 67