På Livets Rand

På Livets Rand

Opdateret: juni 2019

Teaterfortællinger fra Nørrebro
 – og resten af universet

Af og med Christian Kronman
Instruktion og scenografi: Torben Jetsmark
Foto: Annette Lang

Fortælleren løfter det nære, dejligt velkendte op i et stort forundringsfuldt perspektiv. Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet.
Handlingen udspiller sig mellem de to poler, Assistens og Rundetårn.  Assistens udgør den ultimative jordforbindelse, Rundetårn den ultimative himmelforbindelse.

”På Livets Rand” tegner et helt andet, mere nuanceret og positivt billede af livet på Nørrebro, end det vi er vant til at få præsenteret i medierne. Vi kommer godt og grundigt rundt i bydelen, er bl.a. til bønnemøde i Teltmissionen på Jagtvej, til højbords på taget af Møllegade, og til stævnemøde ved den lyse digter Schades grav på Assistens. Jens August Schades romantitel: ”Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet,” kunne stå som motto for hele forestillingen.

Samtidig kommer vi vidt omkring ud til de yderste egne af verdensrummet, og med Niels Bohr ind til de allerinderste. 

Forestillingens gennemgående figur er Brillema’r Balthazar, der sideløbende med en social nedtur har foretaget en universel optur af helt andre dimensioner: Han har bygget sit eget observatorium på taget af den ejendom på Balders Plads, hvor han bor, og hvorfra han selvfølgelig kan se mindst lige så langt ud i rummet som med det nyeste satelit-teleskop.

Assistens flytter med som mental scenografi, når ”På Livets Rand” rejser på tourné. Den historiske kirkegård på Nørrebro i København udgør det eksistentielle ståsted for det lille menneske under stjernerne og de fjerne galakser.

Inden i den historie ligger en anden, nemlig den selvbiografiske historie om, hvordan vejen ud af en dyb krise for stykkets forfatter og fortæller gik over en blomsterdekoreret kasse fra Odense Vinkompagni, rundt om Rundetårn som gadedigter og ud på Assistens som rundviser. ”På Livets Rand” blev opført for første gang i efteråret 2018 på Kulturcentret Assistens’ lille scene i Kapellet. Forestillingen bliver bl.a. genopført i Bibliotekssalen i Rundetårn den 3. november 2019.

Historiefortælleren Christian Kronman skaber en tankevækkende, humoristisk og poetisk kollage med egne fortællinger og digte.

Forestillingen varer en time.

Sagt om forestillingen:

LARS DYRBY CARLSON
Så fint. Så flot. Så rørende. Jeg var underholdt fra start til slut.                                         

KARIN HOLTEN-DUE VON DALER
Tak for stor og rørende kunst i går. Det var en fantastisk fin og poetisk oplevelse, fuld af livsvisdom og varme. Jeg håber, du skal spille det igen på flere scener. Det vil glæde mange, tror jeg.

PALLE JUUL
Det var bare den ypperste oplevelse

STEPHAN SPRINGBORG
Kære Christian. Tusind tak for en fantastisk aften med dig i kapellet. Jeg skal da lige love for at du kom rundt om alle mulige emner, holdt trådene samlet og endda lykkedes med at binde dem alle sammen til en flot og stor sløjfe. Jeg er oprigtigt imponeret. Den historie med heldige Kokura og stakkels Nagasaki var helt ny for mig og i den grad interessant. Hvorfor mon den ikke bliver fortalt?  Vil gerne se meget mere af det du kan og laver!

Booking:

Christian Kronman  kronman@gadedigteren.dk  Mobil: 24 84 14 69

< Gå tilbage