Bestil et stand-up

Gadedigteren kommer med glæde

Jeg tilrettelægger altid mine optrædener, så de passer til den sammenhæng, de skal bruges i. Det kan være åbningen af en konference eller et weekendkursus, en reception, en fernisering, en firmafest, et jubilæum, en fødselsdag m.m.

Drivkraften bag de poetiske stand ups er ikke alene glæden ved at formidle nogle dejlige digte direkte. Det er også bevidstheden om, at det har menneskene formentlig gjort, så længe der har været mennesker.

Under løbende instruktion af skuespiller Bent Conradi har jeg opbygget et stort repertoire af egne og andres digte. Forud for det enkelte arrangement har jeg talt indgående med arrangøren om baggrunden for begivenheden. Det sætter mig i stand til at udvælge lige netop de rigtige digte og til at binde dem sammen med små humoristiske causerier til en personlig buket til lige netop den person eller den lejlighed. En stand up varer normalt fra 20 minutter til en halv times tid.

I hvert fald ved vi, at fx Højsangen er blevet formidlet mundtligt igennem tusinder af år, før den kom på skrift og ind i Det Gamle Testamente. Også Iliaden og Odysseen blev oprindeligt overleveret mundtligt fra generation til generation af det antikke Grækenlands historiefortællere, de såkaldte rapsoder, som troppede op ved enhver festlig lejlighed, privat som offentlig.

Denne underliggende genfødsel fra Østens rawi’er, Sydens rapsoder, Europas minnesangere og Nordens skjalde, får du med i købet, når du booker en gadedigter. Foreløbig er der kun den samme.