Gadedigterens Poetiske Søndagsture på Assistens


Kapelvej 4,
København N.

Entré: 50 kr. (Billetter købes på stedet)
Omvisninger om søndagen, hver gang er kl. 14.00

For oplysning om, på hvilke søndage det er gadedigteren, der viser rundt på Digterruten, henvises til Kulturcentrets hjemmeside, som er www.assistens.dk

Både de længst afdøde digtere og den lyslevende gadedigter fra Rundetårn genopstår ude på Assistens, når Christian Kronman viser rundt blandt de historiske grave og låner digterne sin stemme, mens de til gengæld låner ham deres digte. Christian Kronman fortæller om bl.a. Jens August Schade, Viggo Stuckenberg, H. C. Andersen, Peter Faber og Dan Turéll og reciterer fra deres digte. Også selve hjælpekirkegårdens historie bliver fortalt, og Christian Kronman beretter om Frederik den Sjettes møgbeskidte København inden for voldene, og om hvordan det gik til, at den såkaldte Fattigkirkegård uden for Nørre Port med ét blev mondæn, så at alle der var noget ved musikken absolut måtte begraves her.

OBS! Virksomheder, privatpersoner, skoler m.m. kan booke en særskilt rundvisning med Christian Kronman på både hverdage og søndage. Henvendelse: Kulturcentret Assistens telefon 35371917.

Se også: www.assistens.dkfoto: Anders Vendelbo


foto: Anders Vendelbo


foto: Anders Vendelbo